+31 6 21 82 31 30 info@hansepackaging.nl

NIEUW NIEUW NIEUW

Enkele jaren geleden vond IKEA de OptiLedge (intern de loading ledge genoemd) uit als een innovatief alternatief voor houten pallets in de hoop dat het de transportkosten zou verlagen en de duurzaamheid zou verhogen.

De implementatie was zo’n opmerkelijk succes dat IKEA in 2012 aankondigde het gebruik van houten pallets af te bouwen. Ze besloten ook om de OptiLedge beschikbaar te maken voor bedrijven buiten IKEA.

Product Voordelen

Milieuvriendelijk— De OptiLedge is gemaakt van sterk, licht en duurzaam polypropyleen dat kan worden gerecycled. Traditionele houten pallets maken gebruik van bomen en zijn moeilijk weg te gooien. Bovendien voegt het gebruik van houten pallets meer dan een ton gewicht toe aan een typische vrachtwagenlading. Ten slotte hebben unitized loads over het algemeen minder verpakking.

Bespaar geld!

Onze klanten besparen consequent honderden Euro’s – voornamelijk in brandstof- en arbeidskosten  per vrachtwagen door de OptiLedge te implementeren. Aanzienlijke besparingen komen voort uit de dramatische vermindering van de arbeid die nodig is om geïmporteerde goederen te verwerken en lagere brandstofkosten als gevolg van het lichtere gewicht van de OptiLedge. Andere besparingen zijn lagere verpakkingskosten en minder schade.

Verminder arbeids-, schade- en verpakkingskosten

De OptiLedge is een economische manier om eenheidsladingen te creëren, zodat vracht in een gepalletiseerd formaat in de hele toeleveringsketen kan worden afgehandeld. Dit elimineert arbeid die geen waarde toevoegt aan uw product, vermindert schade, letsel op de werkplek en doorlooptijden voor uw producten.

Bespaar ruimte

De OptiLedge nestelt samen, wanneer hij niet in gebruik is, en neemt dramatisch minder ruimte in beslag dan een traditionele pallet. Eén vrachtwagenlading OptiLedges zou bijvoorbeeld het equivalent zijn van 23 vrachtwagenladingen traditionele pallets.

Lichtgewicht

De OptiLedge weegt minder dan een Kg in vergelijking met een traditionele pallet.

De OptiLedge past bij uw lading… Niet andersom! — Elimineer onderhang en verhoog de vulsnelheid.