+31 6 21 82 31 30 info@hansepackaging.nl

Soorten tape

PVC| PPA | Zelfklevend papier | Bedrukkingsmogelijkheden 

 

Soorten tape

Soorten tape en hun eigenschappen

HANSE PACKAGING levert verschillende soorten tape. Hieronder vindt u uitleg over de meest voorkomende.

Soorten tape

pvc

Dit is onze meest verkochte tape met de mooiste en meeste bedrukkingsmogelijkheden, geschikt voor diverse verpakkingsdoeleinden. De tape rolt nagenoeg geruisloos en niet te licht af en plakt met zijn sterke lijmlaag op bijna alle ondergronden. Lang houdbaar (ca. 1 jaar) indien opgeslagen op kamertemperatuur. PVC tape is verkrijgbaar in de standaard kleuren wit, bruin en transparant, maar ook in geel, rood, groen, blauw, oranje, fluor oranje, zwart en wit/wit.

PVC tape kan bedrukt worden in 1 tot en met 5 PMS kleuren. Ook full color met eventueel een steunkleur bedrukking behoort tot de mogelijkheden. Aflopend (diapositief/volvlak tot aan de rand) bedrukken geeft risico tot inscheuren. Dit risico is voor de klant. Advies is de bedrukking 1,5 mm van de boven- en onderkant van de tape te houden. Bij het afrollen kan inktgeur vrijkomen.

Soorten tape

PPA (acryl)

Deze tape is milieuvriendelijk, voordelig en geschikt voor opslag in koude ruimten. PP Acryl tape heeft een lage aanvangskleefkracht. Hoe langer de tape zit, hoe beter deze hecht. De tape is te gebruiken tussen -15oC en 40oC en blijft dus ook stevig vastzitten bij temperatuurschommelingen. De basis van deze tape is een PP film met daaronder een milieuvriendelijke lijmlaag van acryl. De tape is geluidsarm bij het afrollen en beperkt houdbaar. PP Acryl tape is verkrijgbaar in de standaardkleuren wit, bruin en transparant.

PP Acryl tape kan bedrukt worden in 1 tot en met 5 PMS kleuren. De tape wordt bedrukt d.m.v. een coronabehandeling. Stroom brandt de toplaag van de tape kapot, waardoor er hechting wordt verkregen voor de inkt. Corona zorgt tevens voor het low-noise effect. Op de plek van de bedrukking is de tape niet low-noise.

Volvlak- of diapositieve bedrukkingen zijn niet te adviseren, omdat de bedrukking snel beschadigt (niet slijtvast) en omdat de bedrukking niet mooi is door de lijmstructuur (visogen). Door het grote drukoppervlak is de tape ook niet meer low-noise.
Let op: De bedrukking laat na ca. 6-8 maanden los (overzetten). Dit komt doordat de voorbehandeling (corona) dan is uitgewerkt.

Soorten tape

PHH (Hotmelt)

Deze tape is zeer geschikt voor sluitingen waar een snelle hechting nodig is. PP Hotmelt tape heeft een hoge aanvangshechting door de hotmelt lijmlaag. De tape is niet geluidsarm bij het afrollen en beperkt houdbaar. PP Hotmelt tape is verkrijgbaar in de standaardkleuren wit, bruin en transparant.

PP Hotmelt tape kan bedrukt worden in 1 tot en met 5 PMS kleuren en heeft qua bedrukking veel dezelfde eigenschappen als de PPA tape. De bedrukking is niet slijtvast en volvlak en diapositief zijn niet te adviseren. De tape heeft een hoge aanvang kleefkracht (kunststof hars belijming) en rolt licht af. Bovendien verwerkt hij door het lichter afrollen en hoge aanvang kleefkracht zeer goed op dozensluitmachines en is eventueel (als enige tape) te verkrijgen in rollen van 1500 meter.

Soorten tape

prr (solvent)

PPR Solvent tape is lang houdbaar en bestand tegen grote temperatuurverschillen. De tape heeft veel rek, een lage afrolweerstand en de rubbersolvent belijming heeft een hoge kleefkracht. PP Solvent maakt veel geluid bij het afrollen. Bedrukte PP Solvent tape is nagenoeg slijtvast, waardoor de tape zeer geschikt is voor bedrukking. De tape kan worden verwerkt bij zeer lage, maar ook bij zeer hoge temperaturen en is geschikt voor alle soorten dozen en voor het bundelen van producten. PP Solvent tape is verkrijgbaar in de standaardkleuren wit, bruin en transparant.

PP Solvent tape kan bedrukt worden in 1 tot en met 5 PMS kleuren. Ook full color met eventueel een steunkleur bedrukking behoort tot de mogelijkheden. Kan aflopend (diapositief/volvlak tot aan de rand) bedrukt worden en geeft geen risico tot inscheuren

Soorten tape

Zelfklevend papier

HANSE PACKAGING levert ook verpakkingstape op basis van papier, met een belijming op natuurlijke rubberbasis.

  • Geschikt voor sluitingen waar een snelle aanhechting gewenst is
  • Breedtes van 19 – 150 mm en lengtes van 50 tot 500 m
  • Tot en met 3 kleuren bedrukt vanaf 108 rollen / 3 dozen
  • Diapositief of all-over bedrukt is mogelijk
  • Standaardkleuren wit en bruin
  • Rolt niet geluidsarm af
  • Wel of niet vezelversterkt
  • Milieuvriendelijk
  • Beperkt houdbaar

Soorten tape

Gegommeerd papier

Gegommeerd papier is bij HANSE PACKAGING te bestellen in verschillende soorten en maten, zowel bedrukt als onbedrukt. Hierbij geven wij u een overzicht van de mogelijkheden:

Onversterkt gegommeerd papier

Gewicht: 60 tot 100 g/m2
Breedte: 50 tot 80 mm
Lengte: 50 tot 1400 m of meer

Nylon versterkt gegommeerd papier

Dit is gegommeerd papier met een nylon versterking aan de gegommeerde kant. Dit kunnen 2 tot 5 lengtedraden zijn, gecombineerd met een sinusdraad. De draden zitten tussen de lijmlaag.

Kraftpapier

Dit is gegommeerd papier met een versterking van draden, zowel in de lengte als diagonaal. De draden zitten tussen het papier en de lijmlaag.

Alle soorten gegommeerd papier kunnen tot maximaal 3 kleuren bedrukt worden.

De mogelijkheden van gegommeerd papier zijn zo divers dat wij u hier graag persoonlijk over willen informeren.

Soorten tape

Bedrukkingsmogelijkheden

Tape kan op verschillende manieren worden bedrukt. Hieronder worden de vier verschillende mogelijkheden toegelicht.

Positieve bedrukking

Hierbij is het grootste deel van de tape onbedrukt. De kleur van de tape bepaalt de ondergrondkleur. Deze manier van bedrukken wordt het meeste toegepast. De onderkleur is dan vaak wit, zodat de bedrukking duidelijk te zien is.

De drie standaard tapekleuren zijn wit, bruin en transparant.

Voor PVC tape is het ook mogelijk om op gekleurde tape te drukken. Gekleurde tape is verkrijgbaar in de kleuren geel, rood, groen, blauw oranje, fluor oranje, zwart en wit/wit.

Diapositieve bedrukking

Bij deze vorm worden de letters en/of logo uitgespaard en bedrukt in een gekleurde of zwarte achtergrond. Op witte tape zijn dan de letters wit (tapekleur) en de achtergrond gekleurd of zwart (inktkleur). De clichénaad (lasnaad) is hier zichtbaar: deze ontstaat door het repeteren van het cliché́. Dit komt omdat het vlakke cliché́ om een cilinder geplaatst wordt. Hierdoor ontstaat er een V-vorm waar de uiteinden bij elkaar komen. De lasnaad is de verticale onbedrukte witte lijn die je in het voorbeeld ziet.

Ingekleurde bedrukking

Hierbij wordt de gehele tape eerst ingekleurd met de gewenste ondergrondkleur en daar overheen wordt het beeld gedrukt.

Op deze manier is er geen sprake van een lasnaad, omdat bij het inkleuren geen onderbreking in het cliché zit.

Diapositieve bedrukking met sleeve (zonder lasnaad)

Dit is hetzelfde als een diapositieve bedrukking maar dan zónder lasnaad.

Dit is mogelijk door een volledig rond cliché́ – een sleeve – te gebruiken.

Voordeel: geen lasnaad. Nadeel: hogere clichékosten.

Soorten tape

Aanleverspecificaties

Belangrijk is om bestanden in vectoren (zoals .eps en .ai) aan te leveren. In verband met het drukprocédé en het werken met PMS kleuren volstaat een logo in pixelformaat (zoals .jpg, .png en .bmp) niet.

Neem Gerust contact met ons op

Hanse packaging